У Лохвицькому районі відбулася нарада з освітянами. Серед іншого обговорили і питання дотримання вимог Санітарного регламенту, який почав діяти з 1 січня 2021 року
27.01.2021 року фахівці Лохвицького районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області взяли участь у нараді керівників освітніх закладів Лохвицької територіальної громади.
Розглянули питання дотримання карантинних вимог у освітніх закладах, аби не допустити розповсюдження коронавірусної інфекції. Обговорили і питання дотримання вимог санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який почав діяти з 1 січня 2021 року. Зосередили увагу присутніх і на питаннях створення належних умов для організації безпечного харчування, впровадження системи НАССР у закладах середньої та дошкільної освіти.
Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Лохвицького районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Олег Закордонець акцентував увагу на роз’яснені вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, зокрема, облаштування території, роботи з технічними засобами навчання, організації освітнього процесу, облаштування навчальних класів, приміщень допоміжного та підсобного призначення, обладнання санітарних вузлів, доступності до закладів освіти, щодо норм повітряно-теплового режиму у школах, освітлення приміщень, рівнів шуму та вібрацій, вимог до будівель та приміщень, забезпечення заходів протипожежної безпеки та медичного обслуговування в закладах освіти. Також роз’яснив особливості організації харчування у закладах загальної середньої освіти відповідно до вимог Санітарного регламенту та нормативних актів. Було зазначено, що розширилися вимоги з організації харчування, зокрема: доповнено перелік продуктів, які забороняється продавати у шкільних буфетах, визначаються основні групи продуктів, які обов’язково мають бути в раціоні дитини, та вимоги до цих продуктів.
Обговорили на нараді і питання системи НАССР, яка вже дії в навчальних закладах. Начальник Лохвицького районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Олександр Іванина наголосив, що всі оператори ринку харчових продуктів (у тому числі закладів освіти) повинні обов’язково перейти на систему управління безпечністю харчових продуктів, головним завданням якої є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
Подібні наради проводитимуться і далі.