7 протоколів про адміністративне правопорушення та 1 припис щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства – результати перевірок у Кременчуці
Спеціалісти Кременчуцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжують позапланові та комісійні перевірки пов’язані з попередженням поширення коронавірусної хвороби.
З 02.01.2022р. по 13.01. 2022р. – перевірили і провели розˋяснювальну роботу з питань дотримання вимог постанов №17,13,20 Головного державного санітарного лікаря України, щодо карантинних заходів на 28 об`єктах, а саме:
- Позапланових перевірок – 2 (заклади торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, заклади громадського харчування).
Під час позапланових перевірок були виявлені порушення: відсутня розмітка для дотримання дистанції між покупцями, неякісне вологе прибирання в приміщеннях.
- Комісійних обстежень –37
Спільно з представниками органів місцевого самоврядування проведені перевірки закладів громадського харчування, торгівлі, перукарні.
Під час перевірок були виявлені порушення: відсутній термометр, відсутня розмітка для дотримання дистанції між покупцями, недостатня кількість ЗІЗ (маски), відсутні дезінфікуючі засоби, відвідувачі обслуговувались без наявного ковід – сертифікату, в санвузлі відсутні рідке мило, паперовий рушник та антисептик, відсутній безконтактний термометр для вимірювання температури тіла відвідувачам.
Фахівцями Кременчуцького районного управління за виявлені порушення складено та вручено керівникам закладів 7 протоколів про адміністративне правопорушення та 1 припис щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства. З працівниками 28 закладів проведена роз’яснювальна робота по дотриманню протиепідемічних заходів, запроваджених на час карантину.
Також фахівці Кременчуцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області для освітян Глобинської ОТГ провели навчання. Розглянули актуальні на сьогодні питання організації харчування в школах.
Нагадаємо, в Україні завершиться перехідний період з впровадження нових стандартів шкільного харчування. Тож, з 1 січня 2022 року школи перейшли на нове меню для учнів. А це значить, що ковбаси, паштети та сосиски повинні замінити стравами з риби та м’яса. Буде більше овочів, зокрема бобових, більше фруктів, кисломолочної продукції. Водночас “швидкі перекуси” замінять, до прикладу, на горіхи, сухофрукти та злакові батончики, які не міститимуть багато цукру.