Сьогодні – Всесвітній день безпеки харчових продуктів!
День встановлено для того, щоб привернути увагу держав до проблем здорового харчування населення, а також якості вироблених харчових продуктів.
Безпека харчових продуктів – це поняття, що охоплює обробку, підготовку та зберігання харчових продуктів таким чином, щоб запобігти хворобам харчового походження.
Фахівці Держпродспоживслужби під час здійснення державного контролю забезпечують застосовування всебічного інтегрованого підходу «від лану до столу», який включає у себе вирощування, збирання, пакування, зберігання і перевезення до споживача. Адже, простежуваність є основою системи харчової безпечності в країні!
Відповідають за якість продуктів харчування виробники і реалізатори, а державний нагляд та контроль здійснює Держпродспоживслужба. Тут працюють досвідчені фахівці у галузі харчової безпеки, які мають власний план інспекцій, а також реагують на скарги та інформацію від споживачів і влаштовують позапланову інспекцію, якщо є необхідність.
З початку військової агресії з боку Російської федерації фахівці Держпродспоживслужби продовжують роботу щодо розширення експортного потенціалу українських товаровиробників та недопущення до реалізації неякісної продукції.