У Мінекономіки представлено пріоритетні напрями роботи у сфері безпечності харчових продуктів на 2020 рік
На зустрічі представників Директорату безпечності харчових продуктів Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Держпродспоживслужби, народних депутатів та галузевих асоціацій, було презентовано 8 пріоритетних напрями роботи на 2020 рік у сфері безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини, здоров’я та благополуччя тварин.
Так, робота фахівців Мінекономіки відбуватиметься за такими напрямами:
– боротьба з фальсифікацією харчових продуктів;
– безпечність харчування дітей у закладах освіти;
– забезпечення гігієнічних вимог;
– впровадження процесу аналізу ризиків;
– поводження з неякісною та небезпечною продукцією тваринного походження;
– врегулювання проблемних питань у сфері ветеринарної медицини;
– врегулювання проблемних питань щодо здоров’я та благополуччя тварин;
– попередження розвитку протимікробної резистентності.
Також у поточному році заплановано підготувати низку законопроєктів, проєктів постанов КМУ та проєктів наказів Мінекономіки за вказаними напрямами.