Пройшов тренінг для фахівців територіальних органів Держпродспоживслужби в Полтавській області
3 – 5 жовтня Швейцарсько-український проект з безпечності молока провів тренінг для фахівців територіальних органів та Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області.
Тренінг мав дві мети: підвищення обізнаності щодо важливості застосування найкращих практик для виробництва безпечного молока та застосування сучасного підходу інспектування на усіх етапах молочного ланцюга. Близько 40 учасників взяли участь у тренінгу.
Під час теоретичної частини тренінгу підготовлені Проектом тренери з Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області презентували районним фахівцям теми щодо найкращих практик для забезпечення належного благополуччя та утримання тварин, годівлі та гігієни доїння. Експерти Проекту висвітлили питання щодо змін в системі контролю за безпечністю харчових продуктів, нових підходів до інспектування та застосування переліків питань (чек-листів) для перевірки. Вже на наступний день на базі молочно-товарної ферми ТОВ «Білагро» в с. Колосіївка Великобагачанського району Полтавської області учасники тренінгу мали змогу побачити реальне впровадження найкращих практик та позитивні результати їхнього застосування, а також практично відпрацювати використання розроблених переліків питань для інспектування.
Цього ж дня група відвідала сімейну ферму родини Жванко в с. Сухорабівка Решетилівського району, де утримується 20 дійних корів. Власник Руслан розповів про особливості утримання, годівлі та доїння корів на фермі, а також продемонстрував ряд найкращих практик. На завершення практичного візиту інспектори також відпрацювали використання розроблених переліків питань для перевірки пункту закупівлі молока на базі СОК «Молочний Світанок». Після практичного візиту учасники обговорили результати інспектування обох об’єктів, а також надали рекомендації до проектів переліків питань для перевірки.