Продовжуємо проводити роз’яснювальну роботу щодо запровадження системи НАССР у закладах освіти
Сьогодні, у студії Українського радіо «Лтава» говорили про якісне, збалансоване та безпечне харчування дітей в закладах освіти області.
Наталія Катеренчук, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області довела до радіослухачів про необхідність обов’язкового переходу на систему управління безпечністю харчових продуктів – НАССР.
Зокрема, Наталія наголосила, що всі українські підприємства харчової галузі, в тому числі і заклади освіти, охорони здоров’я та соціального обслуговування, які надають послуги з харчування, в тому числі постачальники та перевізники харчових продуктів, мають впровадити цю систему. Особливу увагу приділила питанню контролю за безпечністю харчування в закладах освіти, охорони здоров’я та соціального обслуговування, адже він буде здійснюватися за новими правилами.
Враховуючи актуальність даного питання, зупинилися на окремих аспектах запровадження НАССР в нашому регіоні.
Крім цього, в ефірі говорили про фальсифікати харчової продукції, лабораторний контроль готових страв, хто і як контролює безпечність продуктів у їдальнях освтніх закладів.
Не обійшли увагою і тему запровадження нового меню для шкільних їдалень, запропонованого кулінарним експертом і шоуменом Євгеном Клопотенко, який розробив «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах», адже питання реформи шкільного харчування (яке до речі не змінювалося декілька десятиліть) стоїть одним із перших в покращенні організації харчування наших дітей.