Підвищення кваліфікації спеціалістів галузі тваринництва
19 березня 2019 року в Полтавській державній аграрній академії начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Р.І. Кравченко провела навчання (підвищення кваліфікації) спеціалістів галузі тваринництва структурних підрозділів агропромислового розвитку райдержадміністрацій та зоотехнічної служби сільськогосподарських підприємств області.
У своїй доповіді Раїса Кравченко докладного висвітлила актуальні питання державного контролю щодо дотримання законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та належне утримання сільськогосподарських тварин, а також епізоотичне благополуччя тваринництва.
Доповідач наголосила на необхідності захисту тварин та населення від антропозоонозів, шляхом здійснення планових, профілактичних, лабораторно-діагностичних та лікувальних заходів; підтримання епізоотичного благополуччя тваринництва області щодо гострих інфекцій та інвазійних захворювань, зокрема бруцельозу, туберкульозу, сибірки, африканської чуми свиней, хвороби Ньюкасла та грипу птиці, сказу тварин, лейкозу великої рогатої худоби, лептоспірозу та паразитарних хвороб.
Було також висвітлені шляхи та методи недопущення розповсюдження інфекційних хвороб в господарствах, планова профілактика та діагностика, обов’язкове впровадження закритого режиму в господарствах, систематичне здійснення ветеринарно-санітарних заходів, що є підґрунтям високого рівня біобезпеки.
На завершення програмного навчання було підбито підсумки, окреслено напрямки подальшої діяльності.