Якість риби, що реалізують на Полтавщині, посилено перевіряють!
Через підрив Каховської ГЕС збільшилася ймовірність зараження риби і як наслідок – зараження людей такою небезпечною хворобою – як ботулізм.
Щоб не допустити отруєння мешканців Полтавщини, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області проводять ряд заходів. Зокрема, посилено контролюють якість риби і морепродуктів, що реалізують на ринках області. Ініціювали проведення спільних рейдів із Національною поліцією області. Мета таких рейдів – зупинити несанкціоновану торгівлю в області. А значить – вберегти населення Полтавщини від отруєння і, навіть, смерті.
Адже, зараз риба може бути небезпечною для життя, жоден спосіб приготування – не зробить її безпечною, бо вона може містити збудники інфекційних захворювань, паразити і небезпечні хімічні речовини!
Наші спеціалісти коментують журналістам ІРТ