Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжує моніторинг санітарно-епідеміологічної ситуації
Як і під час другої світової війни, так і у нинішній воєнний час питання попередження інфекційних та неінфекційних захворювань, харчових, хімічних, радіаційних отруєнь серед населення є першочерговим для служб, які виконують ці повноваження. Серед основних викликів цього часу – техногенні аварії, забруднення джерел водопостачання, небезпека радіаційного враження, небезпека інфекційних захворювань.
В умовах війни Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжує моніторинг санітарно-епідеміологічної ситуації. Спільно із об’єднаними територіальними громадами щоденно вивчається ситуація функціонування систем забезпечення життєдіяльності: водопостачання, водовідведення, опалення, енергозабезпечення, тощо.
Проводиться робота із виробниками та постачальниками продуктів харчування для забезпечення потреб мешканців, де тривають військові дії. Опрацьовуються логістичні питання постачання продуктів харчування.
На даний час ускладнень санітарно-епідеміологічної ситуації не зареєстровано, ситуація під контролем.
У цей надскладний час звертаємось до суб’єктів господарювання бути відповідальними, в умовах воєнного часу навіть невелика необачність може коштувати здоров’я та життя людей.