Заклади освіти у Козельщинському районі перевіряють фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини
Фахівці Козельщинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області в Полтавській області спільно з працівниками відділу освіти сім’ї молоді та спорту виконавчого комітету Козельщинської селищної ради здійснили комісійні перевірки підпорядкованих закладів освіти на предмет дотримання під час здійснення виховного та освітнього процесів вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря № 25 від 21.05.2020 року та № 50 від 22.08.2020 року. Порушень вищевказаних нормативних документів не встановлено.
З керівниками навчальних закладів проведено бесіди стосовно дотримання постанов № 25 від 21.05.2020 року та № 50 від 22.08.2020 року, за невиконання яких передбачена адміністративна відповідальність.
Нагадаємо, відповідно до вимоги уряду у навчальних закладах області повинні дотримуватися таких правил:
Правила навчання в школі:
- учням 1-4 класів дозволено пересуватися у закладах освіти без маски чи респіратора;
- у “помаранчевих” регіонах епідеміологічної небезпеки вчителям рекомендують викладати свій предмет у захисних щитках. Натомість вчителі, які працюють в “жовтій” або “зеленій” зоні, повинні просто дотримуватися відповідної дистанції, викладати можна без масок;
- допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідного температурного скринінгу. Якщо у когось буде температура понад 37,2 °C, то їм буде заборонено працювати.
- у випадку підтвердження коронавірусу у когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію та провести відповідні заходи;
- дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, в подальшому рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку;
- забороняється вхід до приміщення школи батькам або іншим супроводжуючим дитини, за винятком осіб з інвалідністю;
- бажано проводити всі заняття протягом дня в одному кабінеті. По можливості, їх взагалі краще організовувати на відкритому повітрі;
- щоб мінімізувати контакти між учнями, школа має відчинити всі двері та організувати для кожного класу індивідуальний маршрут;
- при складанні розкладу варто використовувати модульний підхід з гнучким графіком початку і закінчення занять для різних класів.
- щонайменше 10 хвилин мають щодня провітрювати приміщення після кожного заняття;
- у кінці робочого дня обов’язково провести дезінфекцію поверхонь (дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил тощо).
Перед початком занять педагоги повинні опитувати учнів про самопочуття і наявність симптомів COVID-1.
Також з нового навчального року в шкільних їдальнях заборонено організовувати харчування дітей за принципом “шведського столу”. Так, між столами обов’язково повинна бути дистанція (не менше півтора метра). За ним мають сидіти не більше 4-ьох учнів одночасно.
Школам рекомендують скласти розклад харчування для різних класів, щоб не було скупчення у приміщенні.
До того ж, всі працівники їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках, а касири чи інші працівники їдалень, які видають страви, зобов’язані використовувати захисні щитки.
Мийте руки, носіть маски, уникайте скупчення людей і будете здорові!