Анонси
9, 10 та 11 грудня 2019 року на базі ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» відбудуться одноденні безкоштовні тренінги-семінари для операторів ринку Полтавської області «Впровадження системи НАССР для бізнесу».
Зокрема, фахівцями Головного управління будуть надані роз’яснення щодо вимог харчового законодавства, принципів системи НАССР та проведення аудитів цієї системи.
До участі запрошуються представники малого та середнього бізнесу Полтавщини, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами (власники закладів, керівники, шеф-кухарі, адміністратори, працівники харчоблоків).
Реєстрація на захід є обов’язковою, посилання для реєстрації/
Довідково: система HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників. З 20.09.2019 року вона має бути обов’язково запроваджена у всіх операторів ринку, крім тих, що здійснюють первинне виробництво.
__________________________________
Увага! Семінар
24 травня 2019 року о 10 годині, в актовому залі Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області (м. Полтава, вул. Воскресенський Узвіз, 7) відбудеться семінар-нарада на тему «Дотримання вимог чинного законодавства під час організації харчування в закладах оздоровлення та відпочинку для дітей», з метою недопущення спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.
До участі в семінарі запрошуємо: спеціалістів, відповідальних за організацію харчування, завідуючих виробництвом, шеф-кухарів та працівників харчоблоків закладів оздоровлення та відпочинку для дітей.
___________________________________
6 квітня 2018 року о 10 годині на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області відбудеться семінар на тему: «Впровадження системи HACCP на елеваторах України». Захід буде проводитись за підтримки Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, спільно з Українською зерновою асоціацією. Для участі у семінарі запрошені представники зернозберігальних та зернопереробних підприємств області.
Згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачається впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпечності і якості харчових продуктів, зокрема, оператори ринку:
– відповідають за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють;
– зобов’язані забезпечувати дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу, а також розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP).
З 20 вересня 2018 року впровадження системи HACCP є обов’язковою для потужностей, що здійснюють зберігання зерна та продукти його переробки.
____________________________________________________________________________________
15 лютого о 10 годині відбудеться засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області на тему: «Про підсумки роботи з питань безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і державного нагляду у сфері санітарного законодавства у 2017 році та завдання на 2018 рік», за адресою вул. Воскресенський узвіз 7, м. Полтава (актовий зал Полтавської державної лікарні ветеринарної медицини).