Як повинні функціонувати заклади громадського харчування в умовах поширення коронавірусної хвороби СOVID – 19 роз’яснювали фахівців Держпродспоживслужби Полтавщини
Сьогодні в он – лайн режимі відбулася зустріч фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області і рестораторів Полтавщини. Говорили про роботу ресторанних закладів та кафе в умовах пандемії (COVID-19).
Ініціювали Zoom – конференцію – Президент та співзасновник Української ресторанної асоціації – Сергій Трахачов, співзасновник – Софія Комийцева та голова юридичного комітету Української ресторанної асоціації Євген Комаров за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації.
На Полтавщині з 22 травня 2020 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Полтавщини перевірили 639 закладів громадського харчування. Під час рейдів було виявлено 107 порушень, складено 107 приписів і 7 протоколів. Протоколи були передані до суду для ухвалення відповідного рішення щодо накладення штрафних санкцій.
До речі, зараз на перевірки суб’єктів господарювання області, фахівці Держпродспоживслужби повинні виходити по двоє, мати при собі службове посвідчення і відеокамеру, яка фіксує рейди.
Під час он – лайн заходу Сергій Павлов, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області і Андрій Кобеляцький, заступник начальника Управління – начальник відділу санітарно – епідеміологічного нагляду Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби Полтавщини, дали компетентні і вичерпні відповіді на запитання рестораторів України. Всього для участі у Zoom – конференції зареєструвалося 89 чоловік.
Керівники Служби наголосили, що сьогодні заклади, які надають послуги у сфері громадського харчування, під час своєї роботи повинні обов’язково дотримуватися постанови Головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 року № 32 «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».
По закінченню он – лайн зустрічі домовилися, що подібні заходи відбуватимуться і надалі. А фахівці Держпродспоживслужби в Полтавській області розроблять чек – листи для полегшення роботи рестораторів.