📌📝🔊 НАССР для всіх ‼️
Сьогодні, 20 вересня 2019 року, завершився перехідний період для операторів ринку харчових продуктів щодо впровадження постійно діючих процедур заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Відтепер і на малих потужностях (в кіосках, павільйонах, кафе, ресторанах тощо) повинен бути НАССР. Часу для підготовки до впровадження нових вимог було достатньо – законотворці надали 5 років від опублікування Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Перевірка системи НАССР буде проводитись у формі аудиту відповідно до переліку питань, що зазначені у формі акту, затвердженому наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 № 446. З даним документом можна ознайомитись на сайті Держпродспоживслужби в розділі «Діяльність» за посиланням “НАССР ”
Довідково: система НАССР (від. англ. Hazard Analysis and Critical Control Points) – це система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Ця система ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпечності харчових продуктів.