Правила видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів при експорті до Держави Ізраїль столових яєць – роз’яснювали фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини
Сьогодні фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області на виконання доручення Голови Держпродспоживслужби України №601-10.1/25 від 21.08.2020 «Щодо забезпечення відповідної сертифікації підчас експорту» провели он – лайн навчання для спеціалістів Полтавської обласної, районних, міських державних лікарень ветеринарної медицини, а також фахівців районних, міськрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.
Під час он – лайн тренінгу Олексій Натяглий, головний спеціаліст відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області розповів про правила видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів, якими супроводжуються столові яйця при експорті до Держави Ізраїль.
А саме: роз’яснив загальні та спеціальні вимоги щодо оформлення та видачі сертифікатів, вимоги щодо досліджень стада птиці перед відправкою столових яєць до країни – імпортеру.
Окрему увагу слухачів Олексій Натяглий зосередив на обов’язковій видачі Додаткового сертифікату щодо грипу птиці для підприємств, які знаходяться у вільних зонах для експорту столових яєць свійської птиці до Ізраїлю.
Увага! З вимогами Ізраїлю, щодо експорту столових яєць можна ознайомитись на сайті Держпродспоживслужби України за посиланням:https://dpss.gov.ua/mizhnarodne-spivrobitnictv/veterinariya-ta-bezpechnist/vimogi-krayin-svitu: https://dpss.gov.ua/mizhnarodne-spivrobitnictv/veterinariya-ta-bezpechnist/vimogi-krayin-svitu