Дотримання вимог Головного державного санітарного лікаря України, встановлених під час коронавірусу, на посиленому контролі у фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області!
2.11.2020 року начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль провів онлайн – нараду з керівниками районних, міськрайонних та міських управлінь Держпродспоживслужби Полтавщини.
Аби у Полтавській області не почався локдаун через збільшення випадків захворювання на коронавірус, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль вкотре наголосив, що фахівці Служби під час перевірок повинні посилено контролювати дотримання тимчасових рекомендацій, встановлених Головним державним санітарним лікарем України і Урядом.
Керівник Держпродспоживслужби Полтавщини зазначив – оскільки, у Полтаві відсьогодні розпочалося навчання у початковій школі, а в областях навчаються і діти старшої школи, то працівники Управління під час рейдів повинні посилено контролювати дотримання Постанов Уряду у освітніх закладах. Особливу увагу звертати – на харчування у школах!
Адже, в умовах пандемії коронавірусу в школах має забезпечуватись здорове та безпечне харчування із урахуванням усіх протиепідемічних заходів!
Нагадаємо, 22 серпня 2020 року оприлюднено постанову Головного державного санітарного лікаря України № 50 від 22.08.2020, яка регламентує роботу та вимоги щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину. Також у постанові прописані окремі вимоги щодо організації шкільного харчування.
Зокрема, під час карантину не дозволяється харчування за типом «шведського столу» і самообслуговування, а також робота питних фонтанчиків.
Харчування має здійснюватися за таких умов:
- учні мають харчуватись за графіком;
- відстань між столами повинна складати не менш ніж 1,5 м;
- за одним столом має знаходитись не більш як 4 особи.
У разі неможливості забезпечити дітей гарячими стравами, організація харчування відбувається шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції відповідно до Норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою КМУ від 22.11.2004 р. № 1591.
Питання харчування учнів – на суворому контролі працівників Держпродспоживслужби!