Фахівці Решетилівського районного управління Держпродспоживслужби Полтавщини перевіряють навчальні заклади міста
15.10.2020 року Решетилівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби Полтавщини проведено 2 позапланові перевірки професійно-технічних навчальних закладів.
Перевірки здійснили як у приміщеннях навчальних корпусів так і у гуртожитках.
Так, під час перевірки Решетилівського аграрного професійного ліцею інспекторами було відмічено зразкове виконання вимог до роботи закладу під час карантину, як в навчальному корпусі так і в гуртожитку. Порушень не виявлено.
Окрім дотримання стандартних вимог роботи під час карантину, керівництвом закладу введено ряд власних профілактичних засобів. Наприклад: під час перерв у закладі по гучномовцю відтворюється аудіоінструкція щодо правил поведінки студентів та викладачів в закладів, у холі при вході в заклад встановлено широкоформатний телевізор, де постійно відтворюється відеоуроки щодо правил миття рук, одягання маски та подальшої її утилізації, дотримання безпечної дистанції і так далі.
На кожному поверсі в навчальному корпусі та в гуртожитку (не лише при вході) розміщено настінні дозатори, які заповнені антисептиками.
Під час перевірки Решетилівського професійного художнього ліцею було виявлено ряд порушень у гуртожитку. А саме:
- використання брускового мила (рідке мило також у наявності),
- у деяких санітарних кімнатах встановлено сушильні апарати для рук, але там де не встановлені, також відсутні і паперові рушники.
Температурний скринінг працівників гуртожитку, запас деззасобів та антисептиків та ізолятор оглянути під час перевірки не вдалося через технічні причини. За результатами перевірки видано припис про ліквідацію виявлених порушень.
Нагадаємо, відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України № 48 від 04. 08. 2020 року «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в гуртожитках в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)», у гуртожитках повинні дотримуватися таких правил:
- на вході мають бути інформаційні матеріали про профілактику COVID-19;
- місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
- мешканці мають перебувати поза кімнатами лише у респіраторі або захисній масці;
- відвідувачам мають робити щоденний температурний скринінг безконтактним методом;
Власники та адміністрація мають забезпечити:
- наявність п’ятиденного запасу ЗІЗ та їх використання працівникам гуртожитку;
- постійну наявність мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах;
- вологе прибирання;
- дезінфекцію поверхонь кожні 3-4 години;
- централізований збір ЗІЗ;
- контроль за використанням ЗІЗ поза кімнатами;
- медичне спостереження, доставку усього необхідного тим, хто перебувають на самоізоляції у гуртожитку;
- обмеження масових зборів працівників та осіб, які проживають у гуртожитку, в закритих приміщеннях.
Перевірки тривають! Всім здоров’я!