Кров’яна ковбаса – обирайте правильно
Кров’яну ковбасу готують до всіх значущим свят, таких як Новий рік, Різдво. Сьогодні, навіть не маючи домашнього господарства і не вирощуючи свиней, можна купити все необхідне в магазині і приготувати ковбасу в домашніх умовах, не звіряючи годинник зі святковим календарем.
Якщо ви вирішили купити інгредієнти для ковбаси і приготувати її самостійно, то звертайтеся до надійних продавців. Тваринна кров обов’язково повинна бути свіжою і перевіреною на наявність інфекційних збудників.
При виборі кров’яної ковбаси промислового виробництва уважно вивчайте компонентний склад. Деякі виробники для поліпшення смакових якостей і в цілях економії замість натуральних м’ясних компонентів додають різні підсилювачі смаку, консерванти і субпродукти тварин. Такий продукт шкідливий для організму.
При покупці готового продукту в магазині або на ринку зверніть увагу на ступінь готовності і запах продукту. Якісна кров’яна ковбаса виділяє м’який пряний аромат; на зрізі відсутні кров’яні вкраплення, немає вираженої червоності.
Купувати кров’яну ковбасу потрібно лише в ліцензованих точках продажу, де є відповідні документи, дотриманий температурний режим, терміни придатності, умови зберігання.
Ці нескладні правила допоможуть вам зорієнтуватися, як обрати кров’яну ковбасу правильно і з користю для здоров’я , щоб прийдешні свята залишили тільки приємні спогади.