Спеціалісти Миргородського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області роз’яснюють освітянам вимоги нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти
Спеціалісти Миргородського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжують проводити навчання з питань дотримання вимог санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який почав діяти з 1 січня 2021 року та питань створення належних умов для організації безпечного харчування, впровадження системи НАССР у закладах середньої та дошкільної освіти. Так 28 січня 2021 року проведено навчання з представниками шкіл, які входять до Великосорочинської ОТГ, а саме: Великосорочинська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Великообухівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Савинцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ковалівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Полив’янський НВК, Декабристський НВК всього в навчанні взяли участь 32 учасники.
В.о. начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Миргородського міськрайонного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Микола Гавриленко акцентував увагу на роз’яснені вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Також роз’яснив особливості організації харчування у закладах загальної середньої освіти відповідно до вимог Санітарного регламенту. Було зазначено, що розширилися вимоги з організації харчування, зокрема: доповнено перелік продуктів, які забороняється продавати у шкільних буфетах, визначаються основні групи продуктів, які обов’язково мають бути в раціоні дитини, та вимоги до цих продуктів.
Заступник начальника управління – начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарно медицини Миргородського міськрайонного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Наталія Обідна роз’яснила про дотримання основних принципів НАССР, наголосила, що всі оператори ринку харчових продуктів (у тому числі закладів освіти) повинні обов’язково перейти на систему управління безпечністю харчових продуктів, головним завданням якої є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.
Під час семінару спеціалісти Управління відповідали на численні запитання слухачів.