Карлівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує про проведену роботу щодо дотримання протиепідемічного режиму в умовах карантину!
У період з 23 червня по 5 липня 2020 року комісією Карлівської міської ради за участі працівників Карлівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області та Карлівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області проведено моніторинг дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів з профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) у 23 закладах громадського харчування та розваг, 22 продуктових магазинах, 32 промислових магазинах, 7 аптеках, 2 ринках, 5 перукарнях, 4 закладах побутового обслуговування населення.
При перевірках виявлено:
- порушення у користуванні засобами індивідуального захисту на 50 об’єктах (46%):
- порушення у дотриманні соціальної дистанції на 3 об’єктах (3%):
- порушення у користуванні антисептиками на 21 об’єкті (22%):
- порушення у проведенні миття та дезінфекції поверхонь на 59 об’єктах (62%).
Деякі суб’єкти господарювання допускали по 2, 3, а то і 4 порушення одночасно.
Тільки у 23 закладах із 95 під час перевірок не зафіксовані порушення: 4 аптеках, 1 продуктовому магазині, 8 промислових магазинах, 3 перукарнях, 5 закладах громадського харчування та 2 побутового обслуговування населення.
Відносно благополучна епідемічна ситуація в області та благополучна вже тривалий період в районі розслабляє, але невпинний ріст захворюваності в державі може привести до непоправних наслідків.
Тому Карлівським районним управління Головного управління Держпродспоживслужби щоденно надається інформація про роботу комісії міському голові та голові райдержадміністрації і пропозиції щодо застосування у межах повноважень органів місцевого самоврядування заходів впливу на порушників вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо організації протиепідемічних заходів з профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) і доцільності роботи деяких закладів громадського харчування та розваг в нічний час після 22 години.