Працюємо у штатному режимі, кожен на своєму місці наближає перемогу – робоча нарада у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області
11.04.2022 року в Головному у правлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області відбулася онлайн – нарада з керівниками районних управлінь Держпродспоживслужби Полтавщини. На нараду були запрошені – директорка Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області Яніна Аранчій, начальник Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Іван Маковський, начальники міської, районних державних лікарень ветеринарної медицини, директори міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби в Полтавській області.
В.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Сергій Павлов закликав усіх присутніх берегти себе, дотримуватися техніки безпеки під час повітряної тривоги. А також наголосив на найважливіших питаннях, які потрібно вирішити в умовах воєнного стану.
Ірина Максимішина, начальниця Управління захисту споживачів та контролю за регульовними цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області зазначила, що починаючи з 24 лютого не було і дня, щоб фахівці Служби не виходили на перевірки щодо встановлення економічно обгрунтованих цін на соціально значущі товари. Від початку березня до Управління надійшло більше 700 скарг на завищені ціни у магазинах. Найчастіше це стосується вартості молока, борошна та олії. Найбільше скарг щодо завищених цін у відділі отримали із Полтавської, Кременчуцької та Миргородської громад.
Станіслав Руденко, начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області розповів про те, що в області діє 186 пунктів тимчасового перебування вимушених переселенців. Завдання фахівців Управління перевіряти місця перебування людей, щоб там дотримувалися правил наказу МОЗ України від 10.03.2022 N 458 «Мінімальні вимоги щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування осіб, які вимушені покинути місця постійного проживання у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації». Особливу увагу під час перевірок фахівці звертають на місця приготування їжі, аби не допустити виникнення інфекційних захворювань. Крім того, Станіслав Руденко наголосив на дотриманні основних правил поведінки під час епідемії коронавірусу. Адже, в області фіксують випадки захворювання на COVID-19.
Оксана Ісаєва, начальниця Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області прозвітувала про роботу свого управління і, зокрема, наголосила, що на сьогодні на Полтавщині епізоотична ситуація під контролем. Спеціалісти Служби продовжують реєструвати виробничі потужності. Так само в області продовжує працювати і програма контролю сирого молока «Молочний модуль». Через генерацію та подальший аналіз й обробку результатів лабораторних досліджень програма допомагає ефективній співпраці операторів ринку з лабораторіями та компетентним органом.
Також сказала, що на базі Держпродспоживслужби створена Національна платформа продовольчої безпеки, яка дозволяє об’єднати зусилля військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, торговельних мереж, міжнародних організацій для стимулювання розбудови української економіки, навіть в умовах війни, та забезпечення харчовими продуктами й товарами першої необхідності мешканців громад, учасників Збройних Сил України та територіальної оборони.
З початку військових дій на території України не припиняють роботу і фахівці Відділу реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Як зазначив начальник Юрій Яценко, з лютого цього року посвідчення тракториста – машиніста отримали більше 100 чоловік. І потреба в спеціалістах постійно зростає, бо триває посівна. А багато чоловіків захищають нашу країну на передовій.
Андрій Мартиненко, начальник Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області наголосив, що на період воєнного стану територіальні органи Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів здійснюють свої повноваження за принципом екстериторіальності. Тобто, особи мають право звертатися та отримувати документи, адміністративні послуги та фітосанітарні процедури у сферах карантину та захисту рослин у будь-якому територіальному органі Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також звертатися щодо проведення фітосанітарної експертизи (аналізу) до будь-якої фітосанітарної лабораторії, що належить до сфери управління зазначеної Служби. Це визначено Постановою Кабінету Міністрів «Деякі питання здійснення фітосанітарних заходів та процедур в умовах воєнного стану» від 01 квітня 2022 р. № 398.
Юрій Архипов, відповідальний з питань цивільного захисту Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області розповів про те, як потрібно діяти, коли почули сигнал «повітряна тривога». У Головному Управлінні є укриття, куди мають перейти працівники у разі ракетного удару. Робочі місця співробітників також облаштовані всім необхідним для безпечного перебування на роботі.
Робота триває. Продовжуємо працювати на благо українського народу, бажаємо всім миру і спокою! І віримо у ПЕРЕМОГУ!