Відбувся семінар про Державний нагляд за безпечністю та якістю харчових продуктів
28-29 листопада 2017 року в рамках підвищення рівня знань фахівців районних, міськрайонних та міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області при Головному управлінні було проведено семінар на тему: «Державний нагляд за безпечністю та якістю харчових продуктів». В ході якого було розглянуто:
– основні положення Закону України «Про державний контроль за додержанням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», який набирає чинності 04 квітня 2018 року;
– загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами;
– вимоги українського законодавства щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках;
– досвід європейських країн;
– механізм оформлення експлуатаційних дозволів, типові порушення при їх видачі;
– комплекс профілактичних протиепізоотичних заходів при карантинуванні тварин та інші питання, які виникають в процесі виконання функціональних обов’язків фахівцями управлінь безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління.
По завершенню семінару проведено тестування фахівців згідно пройденого матеріалу.