Засідання колегії за підсумками діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за 2018 рік та завдання на І квартал 2019 року
15 лютого 2019 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області відбулося засідання колегії на тему: «Підсумки роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за 2018 рік та завдання на І квартал 2019 року».
В роботі колегії прийняли участь члени колегії, начальники управлінь, відділів, головні спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавської області, начальники районних, міських, міськрайонних управлінь, начальники відділів Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства,начальник обласної лікарні ветеринарної медицини, начальники районих державних лікарень ветеринарної медицини, директор Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області, директори міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби.
Відкрив колегію начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, голова колегії Геннадій Пікуль та прозвітував про проведену роботу у 2018 році за напрямки діяльності у відповідності до ч.3 ст.45 Закону України «Про державну службу».
На підсумковій колегії були заслухані доповіді щодо роботи у таких сферах діяльності служби: безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, лабораторної діагностики, фітосанітарної безпеки, державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.
На зазначеному заході були обговоренні питання епізоотичної ситуації в Полтавській області, де особлива увага акцентувалася на попередженні поширення Африканської чуми свиней, трихінельозу та сказу, а також небезпека занесення модулярного дерматиту великої рогатої худоби на територію Полтавської області.
Також, не менш важливим питанням яке обговорювалося – це робота управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства за 2018 рік, а саме попередження виникнення інфекційних, кишкових захворювань та перспективи оздоровчої кампанії на 2019 рік.
Учасники колегії проаналізували діяльність служби за 2018 рік та визначили основні завдання на 2019 рік у галузі дотримання санітарного законодавства, здійснення протиепізоотичних заходів та державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
Дана оцінка роботі Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області в питаннях ідентифікації та реєстрації тварин за 2018 рік та визначені заходи, які необхідно провести в поточному році для забезпечення належної відстежуваності за обігом тварин та продукції тваринного походження.
Під час колегії відбулася урочиста церемонія нагородження фахівців «кращі фахівці».
За результатами засідання колегії прийняті відповідні рішення, спрямовані на реалізацію основних завдань Держпродспоживслужби у 2019 році.