Як зберігати вирощену городину
Для зберігання кожного сорту овочів і фруктів підходить різна температура. Одні продукти зберігаються при нульовій температурі, інші ж вимагають тепліші умови. Наприклад, моркву, капусту, буряк потрібно зберігати при 0…+5 градусах. А ось гарбузам, кабачкам, квасолі подобається, коли тепліше — близько +10 градусів.
Зберігання продуктів у холодильнику
Хоч ми і звикли все зберігати в холодильнику, але це — далеко невідповідні умови для деяких фруктів і овочів. Наприклад, цибулю, часник і картоплю точно не варто там залишати. Вони згнивають або починають проростати. Огірки, буряк, кабачки, гарбуз, цукіні найкраще зберігати в коморі, окремому ящику або іншому темному і сухому місці. У холодильнику вони промерзають і втрачають свої корисні властивості.
При розподілі врожаю враховуйте термін зберігання того чи іншого продукту. Наприклад, не варто зберігати всі яблука скопом. Один сорт може не пролежати і місяця, зате інший протримається до весни. Тільки в загальному ящику вони згниють всі разом. Аналогічна ситуація відбувається і з іншими продуктами.
Під час відправки плодів у підвал необхідно їх перебрати. Адже один -єдиний плід з гниллю або комахами може знищити весь урожай. Сміливо викидайте хворі овочі та пошкоджені фрукти, якщо хочете зберігати їх довше, ніж пару тижнів.
Створювати в погребі сухий “клімат”
Через підвищену вологість в підвалі овочі і фрукти покриваються грибком і поступово згнивають. Потрібно позбутися від зайвої вологи, але при цьому не пересушити повітря. І враховуйте товарне сусідство. Тобто, дотримуйтеся правил спільного зберігання різних видів продуктів, які забезпечують безпеку і якість продовольчих товарів. Овочів і фруктів в підвалі це теж стосується. В ідеалі варто виділити для кожної культури окремий ящик або полицю. Якщо простір обмежений або не вистачає тари, тримайте подалі від інших культур хоча б помідори, болгарський перець, цибулю і часник.
Всім гарного врожаю!