Як правильно сушити часник на зиму, щоб зберігся до весни
Літо – час для збору врожаю. У липні саме час збирати часник. А для того, щоб він зберігся якнайдовше – до весни, варто правильно його сушити.
По – перше: часник потрібно вчасно прибрати, щоб головка не потріскалася. Для цього дивіться на стрілки часнику: верхівка повинна пожовтіти, а нижнє листя — засохнути. Але не чекайте поки пожовкне вся стрілка.
По – друге: часник для зберігання потрібно покласти на ящик з отворами для хорошої вентиляції в один ряд і поставити в місце, приховане від сонячних променів. Так пряний овоч повинен сушитися не менше тижня! Не можна виставляти часник на відкрите сонце — він отримає опік і буде гірше зберігатися.
І насамкінець, для якісного зберігання, із овоча сплетіть косичку з сухих стрілок, або обріжте стрілки приблизно 5 см до головки часнику і складіть в ящик. У такому вигляді часник простоїть до березня!