У курячих четвертинах, що експортувались з Польщі, виявили сальмонелу
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області піклуються, щоб полиці магазинів області були заповнені якісною продукцією, яка не викликатиме у покупців небезпечні захворювання. Це стосується і товарів, завезених із зарубіжних країн.
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 10 лютого 2023 року № 2022.7639-fup 4, стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis (присутність у 2 з 5 зразків) у курячих четвертинах, що експортувались з Польщі (виробник: Cedrob S.A., Poland; відправник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ВІЗІЯ ТРЕЙД», вул. Надпільна, 261/101, м. Черкаси)
Довідково: Сальмонельоз – це інфекційне захворювання, що передається більшістю випадків через неякісну їжу, а також контактно – побутовим шляхом від людини – носія сальмонел. Збудник сальмонельозу – бактерія роду Salmonella – уражає переважно травну систему людини.
У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою: вул. Воскресенський узвіз,7, м. Полтава, 36020, тел. (0532) 60-66-47, e-mail: pol_gydpss@polvet.gov.ua, тел. Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини: (0532) 56-99-63.