У Кременчуці фахівці Головного управління Держпродспоживслужби Полтавщини навчали кухарів освітніх закладів впровадженню системи НАССР
Так, 22.09.2020 та 23.09.2020 року заступник начальника відділу державного нагляду Кременчуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Юлія Потреба та головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Кременчуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Гаврик Богдан провели теоретичне навчання серед кухарів навчальних закладів м. Кременчука на базі Кременчуцької гімназії №20 та на базі Кременчуцької гімназії №1 практичне навчання щодо застосування системи НАССР.
Під час навчань розглянули основні положення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та застосування програм – передумов, складання плану НАССР, загальні поняття системи НАССР, введення системи НАССР, документування процесів системи НАССР та навчання персоналу.
Також були опрацьовані питання облаштування харчоблоків та їдалень для забезпечення належних умов харчування дітей.
Окремо акцентувалася увага на визначення критичних контрольних точок на етапах технологічного процесу при виробництві харчових продуктів.
Учасники мали можливість обговорити питання та побачити на власні очі, як функціонує система НАССР у реальному часі, отримали кваліфіковані рекомендації та відповіді на проблемні питання.