Про організацію безпечного харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку
23 травня 2018 року на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області для спеціалістів, відповідальних за організацію харчування, шеф-кухарів та працівників харчоблоків позаміських закладів оздоровлення та відпочинку для дітей проведено семінар на тему: «Дотримання вимог чинного законодавства під час організації харчування в закладах оздоровлення та відпочинку для дітей».
Під час семінару головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Катеренчук Н.М. ознайомила присутніх з вимогами національного харчового законодавства щодо безпечності харчових продуктів та їх контролю, гігієнічними вимогами щодо поводження з харчовими продуктами, вимогами щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.
Начальник відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Соколова Н.М. у своєму виступі висвітлила питання епідемічної ситуації в Україні та області, вимоги до організації раціонального харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, акцентувала увагу на здійсненню заходів щодо профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій під час оздоровчої кампанії.
Із вимогами щодо дотримання технології приготування страв у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку ознайомила провідний спеціаліст комунальної установи «Центр фінансово-статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів» Полтавської обласної ради Онищенко Н.А.