Проведено навчання по державному контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів
20 лютого 2019 року представниками Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області було взято участь у семінарі на тему: «Актуальні питання державного контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів. Маркування харчових продуктів згідно з новими вимогами Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Метрологічні вимоги до фасованих продуктів», що відбувся на базі державного підприємства «Полтавастандартметрологія».
У заході взяли участь більше 50 представників харчових підприємств Полтавщини. Доповідачі розповіли про нововведення в законодавстві щодо маркування та деякі положення нових стандартів ДСТУ OIML R79:2017 та ДСТУ OIML R 87:2017, про можливості науково – дослідного випробувального центру харчової продукції, який діє при ДП «Полтавастандартметрологія», в тому числі й щодо визначення поживної та енергетичної цінності продуктів. Головним спеціалістом відділу державного контролю Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Натяглим Олексієм Миколайовичем було висвітлено питання змін в законодавстві та здійснення державного контролю згідно вимог Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
По закінченню семінару усі його учасники отримали відповідні свідоцтва.