Як обрати якісну ікру до новорічного столу
Незмінним атрибутом кількох поколінь людей до новорічного столу досі залишається червоний та чорний кав’яр. Пік продажів ікри припадає саме на Новий рік. Попит на цей делікатес порівняно з літом збільшується в рази, але, щоб не зіпсувати собі застілля, до вибору правильної ікри треба поставитися уважно і серйозно.
Важливо звернути увагу на маркування кришки банки, вона повинна бути проштампована з середини, якщо ж цифри втиснуті всередину, перед вами підробка. Неякісна поліграфія та відсутність на етикетці докладної інформації про продукт говорить про нелегальність виробника.
Намагайтеся купувати ікру в скляній, а не металевій банці. Так ви зможете побачити пропонований товар. До того ж скло – нейтральне і в такій тарі не відбувається процесів окислення. Якщо ікра покрита, наче інієм, це підробка.
Ви придбали ікру і маєте підозри що до її якості, можна взяти дві-три ікринки і кинути у гарячу воду. Якщо ця ікра сфальсифікована, якщо вона штучна, то ці ікринки розчиняться. Справжня ікра залишається кульками.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області радять купувати кав’яр лише в офіційних точках продажу, де є сертифікати якості.
Всім вдалих Новорічних і Різдвяних свят!