Тренінг для державних інспекторів з питань підвищення обізнаності у виробництві молочної продукції
20-23 серпня 2018 року швейцарсько-українським проектом SAFOSO було проведено тренінг для державних інспекторів з безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області з метою підвищення обізнаності щодо важливості застосування «найкращих практик» для виробництва безпечних молочних продуктів та застосування сучасного підходу інспектування на всіх етапах молочного ланцюга.
Експерти проекту Вікторія Лець та Віталій Башинський ознайомили учасників тренінгу з актуальними питаннями: новими підходами та переліками питань для інспектування на всіх етапах молочного ланцюга, принципами простежуваності на виробництві, міжнародним досвідом в питанні ідентифікації тварин, бактеріальної забрудненості молока, програмою управління здоров’ям стада, впровадженням заходів біобезпеки на молочних фермах.
Завдяки візиту учасників семінару на підприємство –партнер проекту ПП «Білоцерківська агропромислова група» та їх постачальника молочно-товарну ферму ПП «Комунар» інспектори мали змогу побувати на навчальному інспектуванні та застосувати отримані знання на практиці.
У підсумку проведення тренінгу учасники отримали оновлені знання щодо аспектів використання найкращих практик які використовуються для виробництва безпечного молока (відповідно законодавства України та ЄС), змін в системі контролю за безпечністю харчових продуктів, нових підходів до інспектування та застосування переліків питань.