Авокадо – чим корисний цей фрукт для людини?
Авокадо нині – не така вже екзотика. Цей корисний фрукт з кремовою структурою улюблений багатьма за ніжний смак і унікальний склад. Його додають в салати, з авокадо готують десерти та пасти, їдять просто так і віджимають з плодів масло.
До речі, авокадо росте на дереві. Плід дуже калорійний: 208 калорій на 100 грамів! Високий вміст жирів робить м’якоть маслянистою і на дотик, і на смак. Незважаючи на це, авокадо – продукт № 1 у меню правильного харчування, адже жири в ньому суцільно корисні. Коротше, продукт треба брати і вводити в раціон на постійній основі.
Корисні властивості авокадо
Зараз цей унікальний фрукт дуже популярний серед людей, що піклуються про власне здоров’я. Його називають справжнім суперфудом, що зовсім не дивно, якщо враховувати його властивості.
Саме високий вміст олеїнової кислоти і клітковини, а також вагон вітамінів, мінеральних речовин і мікроелементів роблять авокадо справжнім суперфудом. Регулярне вживання авокадо забезпечує шкіру молодістю, волосся еластичністю, робить сеpце і сyдини міцними, покращує пам’ять і зміцнює імунітет.
Калію в авокадо більше, ніж бананах, а вміст вітаміну Е б’є всі рекорди. Поживна м’якоть плоду – природний антиoксидант, захист клітин від пaтoлогічних змін.
Як вибрати і зберігати авокадо
Як і багато інших фруктів і овочі, авокадо надходять у продаж недозрілими. Плоди саме яскраво-зеленого кольору ми частіше бачимо на прилавках. Віддавайте перевагу авокадо з темною шкіркою, але без вм’ятин. Не біда, якщо ви купили недозрілі плоди, вони відмінно доходять до кондиції при кімнатній температурі протягом декількох днів.
Як вживати авокадо
Жирність і поживність – характерні риси авокадо. Саме ці якості плода перетворюють його в здорову альтернативу різним бутербродним намазкам, а також майонезу в салатах з морепродуктів або яєць. Авокадо – відмінна основа для корисних смузі. Цільнозерновий хлібець з пастою з авокадо комбінуйте з іншими інгредієнтами на свій смак – вареними яйцями, овочами, консервованим тунем.
Найпростіше – нарізати плід скибочками, скропити їх лимонним соком і викласти на тост. Корисний перекус наситить надовго. Авокадо – рослинний аналог м’яса, джерело протеїну, обов’язковий продукт для спортсменів і бажаючих набрати м’язову масу. А як відомо, більше м’язів – менше жиру.
До речі, фрукт сприяє схудненню, зменшує перепади цукру в крові та знижує ризики деяких захворювань.
Кісточка авокадо заслуговує на окрему увагу. Вставте її в грунт – незабаром будете милуватися красивим кімнатним деревцем!