Пирятинська лабораторія отримала нове обладнання
У Пирятинській міжрайонній державній лабораторії Держпродспоживслужби 05.06.2018 з’явилось нове сучасне обладнання для дослідження сирого молока. Це стало можливим завдяки швейцарсько-українському проекту з безпечності молока, який реалізується в чотирьох пілотних областях України – Полтавській, Вінницькій, Харківській та Миколаївській. Це лише частина приладів, які закуплені в рамках Проекту для лабораторії. Отримане обладнання дозволить досліджувати згідно міжнародних вимог основні чотири показники на відповідність критеріям придатності молока до введення в обіг: загальне бактеріальне обсіменіння, кількість соматичних клітин, відсутність інгібіторів та точка замерзання. В церемонії передачі обладнання взяли учать Крістіан Робін, заступник директора Департаменту сприяння торгівлі Швейцарської Конфедерації через Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань, Барбара Йеггін, менеджер програм SECO, Віктор Шуткевич, заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні, Борис Іванович Кобаль, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби, Геннадій Іванович Пікуль, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, представники райдержадміністрації та Проекту.
Пирятинська лабораторія – це здобуток декількох поколінь ветеринарних спеціалістів, які працювали на розвиток та зміцнення її матеріально-технічної бази. В грудні 2015 року лабораторія отримала атестат про акредитацію, виданий Національним агентством з акредитації України відповідно до вимог ДСТУ ISO 17025:2006 в сфері: мікробіологічні випробування харчової продукції та продовольчої сировини тваринного, рослинного та біотехнологічного походження та має намір розширити сферу акредитації по фізико-хімічних показниках харчових продуктів.
Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області вдячне швейцарсько-українському проекту за надану можливість розвиватись та вдосконалюватись і сподівається на подальшу плідну співпрацю.