Фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини покращують знання у сфері аудит процедур, заснованих на принципах НАССР, в їдальнях закладів освіти
0
Шістнадцятого та сімнадцятого лютого в Харкові відбувся перший із 9 запланованих семінарів-практикумів, які проводяться для державних інспекторів Проєктом ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні» (EU4SaferFood).
Участь у семінарі взяли представники головних управлінь Держпродспоживслужби в Полтавській Луганській, та Харківській областях.
Під час семінарів розглядалися такі теми:
- основні законодавчі та нормативно-правові акти щодо впровадження та здійснення аудиту НАССР;
- вимоги щодо гігієни в шкільних їдальнях. Програми-передумови НАССР
- впровадження принципів НАССР у шкільних їдальнях. Застосування «горизонтального» підходу HACCP у кейтерингу;
- гнучкість впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, у шкільних їдальнях;
- аудит процедур, заснованих на принципах НАССР. Як використовувати чек-листи;
- аудит процедур, заснованих на принципах НАССР. Ефективність процедур.
Окрім теоретичної частини, учасники мали можливість ознайомитися і з практичними прикладами також.
Найближчими місяцями такі семінари-практикуми будуть проведені для державних інспекторів решти областей. Джерело – Держпродспоживслужба.