Кавуни безпечні: результати перевірок Держпродспоживслужби
Літо в розпалі, кавуни вже дозріли — саме час ними смакувати, адже вони не лише смачні, а й корисні. Щоб споживачі були впевнені у безпечності баштанних культур, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області проводять перевірки на вміст нітратів.
Результати моніторингу свідчать: приводів для занепокоєння немає — кавуни відповідають встановленим нормам, тож їх можна сміливо купувати й насолоджуватися літнім смаком.
Олеся Корнієнко, завідувачка лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи М. Полтави застерігає: обирайте баштанні лише в офіційно визначених місцях продажу, де дотримуються санітарних вимог. Також звертайте увагу на наявність супровідних документів, які підтверджують безпечність продукції.
Як саме проводяться дослідження на вміст нітратів — дивіться у відео.
